Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
KUCHNIA,  OKAZJE,  PASTY KANAPKOWE,  PRZEPISY,  ŚNIADANIA,  WIELKANOC

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Proste i bardzo smaczne. Przygotuj dzisiaj i zacznij wspaniale nowy tydzień.

Do dzieła!

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • sól 
  • pieprz
  • ostra papryka

Przygotowanie:

  1. Oddzielamy żółtka od białek – najprościej przekroić jajo na pół i wtedy bez problemu możemy wyjąć żółtko.
  2. Rozgniatamy żółtko z majonezem.
  3. Kroimy w kostkę białko, szczypiorek.
  4. Do żółtka dodajemy białko, szczypiorek, przyprawy.
  5. Smarujemy pastą kanapkę i jemy!

Smacznego!

~Moni