Shake czekoladowo – bananowy z dodatkiem masła orzechowego i płatków owsianych
Dzień dobry! Dzisiaj mamy dla Was super pomysł na śniadanie.
Pewnie myślicie, jak to, shake na śniadanie? Owszem i do tego bez cukru. 🙂
Czekolada, banan i masło orzechowe to jedno z najlepszych połączeń. Kremowa konsystencja dzięki zamrożonemu bananowi – bomba! Nic innego Wam nie pozostało tylko lecieć do kuchni i zrobić.
A więc… Do dzieła!
Składniki na 2 porcje:
- 1,5 zamrożonego banana
- 3 łyżeczki płaskie masła orzechowego
- 3 łyżeczki kakao
- 3 łyżki płatków owsianych
- 1 szklanka zimnego mleka (można również użyć mleka migdałowego)
Przygotowanie:
- Płatki owsiane zalej gorącą wodą, przykryj i zostaw do wystygnięcia. Najlepiej zalać wieczorem i zostawić do rana.
- W blenderze miksujemy do uzyskania gładkiego shake’a.
- Podajemy od razu.
Smacznego!