Jogurt naturalny z domową granolą, figami i malinami
FIGI,  KUCHNIA,  MALINY,  OWOCE,  PRZEPISY,  ŚNIADANIA

Jogurt naturalny z domową granolą, figami i malinami

Dzień dobry,
Dzisiaj u mnie na śniadanie jogurt naturalny z domową granolą, figami i malinami. Po takim zaczęciu dnia, będziecie mieć mnóstwo energii. 💪🏼
A co u Was króluje na stole?
Zmykam na trening! Miłego i słonecznego dnia. 

Przepis na granolę (2 porcje)

  • 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 3/4 szklanka płatków kukurydzianych (bez cukru)
  • 1/2 szklanka dodatków (orzechy, wiórki, ziarna słonecznika, dyni itp.)
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka cukru brązowego

Przygotowanie:

  1. Rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni.
  2. Wszystkie składniki dodajemy do miski i mieszamy.
  3. Na blachę rozkładamy papier do pieczenia i równomiernie wysypujemy mieszankę. Wkładamy do piekarnika na około 20 minut (do złotego koloru) – co 5/ 10 minut mieszamy łyżką.
  4. Wykładamy i odstawiamy do wystudzenia.

Smacznego!