Deser prosto z Rio z masą serową, musem z kiwi, ananasa i granolą
Weekend minął baardzo pracowicie… A jak Wam minął weekend? Macie jakieś postanowienia noworoczne?
Byłyśmy na Food Blogger Fest V w Warszawie. Relacja już niedługo. 😉
Deser prosto z Rio – była to nasza propozycja na potrawę karnawałową jak zgłaszałyśmy się na warsztaty fotograficzne na Food Blogger Fest. Zdjęcie zostało zrobione telefonem, bo takie było wymaganie. 🙂
Przypadnie nawet do gustu osobom, którzy trzymają linię. Pychotka.
Do dzieła!
Składniki:
- 5 łyżek twarogu
- 2 łyżki śmietany 30% lub mleka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka cukru pudru (wg własnego gustu +/-)
- kiwi
- ananas
- granola
Przygotowanie:
- W misce wymieszać twaróg, śmietankę, jogurt, cukier.
- Zblendować na mus kiwi i ananasa, ale OSOBNO.
- Jak już mamy wszystkie składniki przygotowane, możemy zacząć składać nasz deser.
- Do szklanki/ kieliszka dodajemy najpierw granolę, później masę serową, mus z kiwi i powtarzamy tylko zamiast musu z kiwi dajemy mus z ananasa.
- I gotowe! Można schłodzić w lodówce albo od razu zacząć pałaszować “Deser prosto z Rio”.
Smacznego! 🙂