Lemoniada truskawkowo - arbuzowa
ARBUZ,  KUCHNIA,  LEMONIADY,  NAPOJE,  OWOCE,  PRZEPISY,  TRUSKAWKI

Lemoniada truskawkowo – arbuzowa

Witajcie! W końcu doczekaliśmy się idealnej pogody, więc pora na napoje orzeźwiające. 

Idealnie schładza w upalne dni. Najlepiej już użyć zimnych owoców z lodówki, wtedy szybciej będziemy mogli delektować się pyszną lemoniadą. Jeśli wolicie napoje gazowane, to zamiast wody niegazowanej, dodajcie wody gazowanej. 

Moim braciom smakowało, a więc pora wypróbować…

Do dzieła!

Składniki:

  • sok z 2 cytryn
  • 300 g truskawek
  • 200 g arbuza
  • kilka listków mięty
  • woda niegazowana
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie:

  1. Sok z cytryn, truskawki i arbuza blendujemy na gładką konsystencję. 
  2. Dodajemy wodę niegazowaną (w zależności od upodobania) i miód do smaku. Miksujemy.
  3. Przelewamy przez sitko lemoniadę żeby pozbyć się pestek z truskawek.
  4. Przelewamy do szklanek/ dzbanka.
  5. Dodajemy kostki lodu i miętę. Schładzamy w lodówce i podajemy.